fbpx
Aavameri

Melonta- ja retkeilyvälineiden vuokraus

Aavameri ylläpitää kattavaa valikoimaa merimelonta- ja retkeilyvälineitä joita vuokraamme pidemmille retkille, näistä kerromme alla. Lyhyet kajakki- ja SUP-vuokraukset voit tehdä Satava Kayak & SUP-vajaalta, lue lisää täältä.

Annamme vuokralle kajakkeja, kuivapukuja, telttoja, karttoja, retkikeittimiä, korkeatasoisia ilmatäytteisiä makuualustoja, makuupusseja ja paljon muuta.

Mikäli haluat vuokrata kajakin ilman opasta, tulee sinun osata merimelonnan tärkeimmät turvallisuuteen liittyvät asiat (ohjaaminen, syvän veden pelastukset, itsepelastaminen ja helppo navigointi). Mikäli et hallitse näitä asioita tai tunnet itsesi epävarmaksi, suosittelemme osallistumaan merimelonnan alkeiskurssille tai ainakin lyhyelle kajakin hallinnan perusteet -kurssille ennen retkeäsi.

Huomioithan, että kaikkiin opastettuihin retkiin ja kursseihin sisältyy merikajakit ja tarvittavat välineet, mikäli asiasta ei ole muuta mainintaa. Ennen kuin ostat melontavälineitä tai kajakkia, suosittelemme että kokeilet varusteita, jotta et osta sinulle huonosti sopivaa.

Alla löydät listan hinnoista ja vuokravälineistämme.

VÄLINEET JA HINNASTO

Jos osallistut Aavameren kurssiin tai retkeen, huomioi että välinevuokra kuuluu usein kurssin tai retken hintaan. Muissa ohjelmissa sekä vuokratessa ilman kurssia tai retkeä, alla oleva hinnasto on voimassa.

 

  Yksi päivä Päivä 2-6
(€ / päivä)
Päivä 7- ...
(€ / päivä)
Merikajakki (erittäin laadukkaat lasikuitu- ja sandwichkajakit, sisältäen aukkopeitteen, melan ja  melontaliivin)
  Lyhyet vuokraukset, katso Satava Kayak & SUP
 60€ 40€ 30€
Merikajakkikaksikko (sisältäen aukkopeitteen, melan ja  melontaliivin)
  Lyhyet vuokraukset, katso Satava Kayak & SUP
 100€  55€ 47€
       
Turvakassi - sisältää kompassin, pumpun, ensiapupakkauksen ja kajakinpaikkaustarvikkeet 0€ 0€  0€
Kuivapuku / pelastuspuku (Kokatat Expedition, Ursuk Gemino Venture, Ursuk Active, Ursuk 5116) 35€ 30€ 30€
Yhden hengen teltta (laadukas, vaativaan käyttöön tarkoitettu) 22€ 20€  20€
Kahden tai kolmen hengen teltta (laadukas tuulta kestävä tunneliteltta) 30€ 27€  27€
Makuupussi 15€ 15€  15€
Makuualusta puhallettava Therm-a-rest tai Vaude 10€ 8€  8€
Retkikeitin (kaasulle tai bensiinille, sisältää polttimon ja keittimen) 10€ 8€  8€
  - retkikaasu 450g (kierrekanisteri) 9€ / kanisteri    
Otsalamppu 5€  5€  5€
Kuivapussit pakkaukseen, 3 kpl erikokoisia (M, L, XL) 5€ 3€  3€
       
Minibussi 9 hengen Hyundai H1, ilmastoitu, vetokoukku, polttoaineena uusiutuva bio-diesel tai tarvittaessa diesel
  1 päivän hinta sisältää 300 ajokilometriä, lisäkilometrit 0,23€/km, asiakas maksaa polttoaineen
95€ 90€ 90€
 Kajakkitrailerin vuokraus (tilaa 12. kajakille ja meloille)  60€  50€ 41€  

 

MERIKAJAKIT

Rockpool Alaw Bach

Aavameri: Rockpool ALAW BachRockpool ALAW Bach on brittiläistyylinen maailmankuuluisa kajakkimalli, jossa ketterä ohjattavuus, surffiominaisuudet ja kohtalaisen hyvä nopeus on saatu yhdistettyä erittäin hyvin toimivaksi kokonaisuudeksi. Alaw Bach sopii parhaiten hieman pidemmälle melojalle, mutta matalan etukannen vuoksi yli 190 cm pitkät viihtyvät yleensä paremmin esimerkiksi Scott HV-kajakissa. Alaw Bach kantaa helposti yli viikon kestävän retken kuormat. Kajakki on tukeva ja anteksi antava ja on yksi isojen merien melontaoppaiden ykkösvalinnoista.

Pituus: 521cm Leveys: 53cm Volyymi: 325l

 

Scott LV, MV ja HV / Seabird Designs

Aavameri: Seabird Scott kayaksScott on brittiläistyylinen kaikissa olosuhteissa hyvin suoriutuva, Rob Feloyn suunnittelema, kajakki. Se on suunniteltu reagoimaan herkästi ohjaustekniikoihin ja on sekä tukeva että suhteellisen nopea. Scottia löytyy kolme kokoa eri käyttäjäkokojen mukaan: pieni, keskikoko ja iso koko.

Pituus: LV 498cm, MV 518cm, HV 544cm Leveys: LV 539cm, MV 55.9cm, HV 58.4cm Kuorma (meloja + varusteet) : 70- 135 kg

 

Valley Q-boat / Qajariaq Sea Kayak

Qajariaq (Q-Boat) by ValleyValley Q-Boat on klassinen brittiläinen grönlantilais-inspiroitu kajakki taitavalle melojalle. Se on erinomainen retkikajakki suurella tilavuudellaan, mutta samalla yksi maailman herkimmin ohjattavista merikajakeista. Q-boat ei ole kovin nopea, mutta toisaalta jokasään turvallinen ja leikkisä laatukajakki. Jotkut tuntevat tämän kajakin nimillä Qajariaq tai Anas Acuta HV.

Pituus: 548cm Leveys: 53cm Kuorma (meloja + varusteet): 80 – 145 kg

 

Qanik / Seabird Designs

Qanik by Seabird (Aavameri)Qanik on erittäin hyvin suunniteltu grönlantilaistyylinen kajakki, joka on sekä nopea että leikkisä. Kun melontataitoja kerääntyy, kajakki on erittäin nopea ja helposti ohjattava. Vaikka Q-boatin tai isomman Scottin ruhtinaallista pakkaustilaa Qanik ei tarjoa, löytyy siitä juuri tarpeeksi pakkaustilaa useamman päivän retkille.

Pituus: 546cm Leveys: 52cm Kuorma (meloja + varusteet): 60 – 115 kg

 

The Valley Nordkap RM Sea Kayak

Valley Nordkap RM (Aavameri)Valley Nordkap RM on ainoa polyeteenikajakkimme. Nordkap sopii sekä aloittelijalle että kokeneemmaalle melojalle retkikajakiksi. Nordkap haluaa mieluiten kulkea suoraan, eli tämä ei ole kovin leikkisä kajakki, mutta toisaalta tähän kajakkiin voi luotta joka säässä ja se on suhteellisen nopea - nopeampi kuin Q-boat mutta hitaampi kuin Scott.

 Pituus: 548cm Leveys: 52cm Kuorma (meloja + varusteet): 75 – 145 kg

 

Nordr L2 / Seabird Designs

Nordl L2Seabird Nordr L2 on nopea, vakaa ja korkealaatuinen kaksikko (kahden hengen kajakki). Siinä on runsaasti kuivasäilytystilaa tavaroille ja on ainoa kajakkimalleistamme, jossa on evän sijaan peräsin. Suosittelemme tätä kajakkia, mikäli haluat meloa pienempien lasten kanssa tai mikäli melojat ovat eritasoisia taidoiltaan.

Pituus: 640cm Leveys: 60cm Kuorma (meloja + varusteet): aina 215kg saakka

 

MELAT

Meillä on valikoima laadukkaita meloja, joista on useita pituuksia ja sekä suoralla varrella että ergo-varrella. Pääosin käytämme Z&J SK-I ja SK-II -meloja (myös tunnettuja nimillä Religion Beyla ja Religion Bestla) ja Werner-meloja (Shuna, Calliste Cyprus, Corrywrecken).

KULJETUKSET

Kajakkeja voi noutaa sovittuna aikana varastostamme omalla, kattotelineellä varustetulla, autolla. Toimitamme myös kajakkeja ja kuljetamme melojia Turun keskustasta Varsinais-Suomen alueelle. Meiltä voi myös vuokrata kajakkitraileria.

 

Kuljetukset Turusta-X 
(yksi suunta, joka toimitus tai palautus)


maksimi matkustajamäärä 8henk
Toimitus tai palautus

Turun lähialue  (esim. Ruissalo)  40€
Naantali, Parainen, Rymättylä  60€
Nauvo, Kustavi ja muut kohteet, 1-2 tunnin ajomatka Turusta  100€
 Korppoo, Houtskari ja muut kohteet 2-4 tunnin ajomatka Turusta  140€
   
Kajakkitrailerin vuokraus (paikkaa 12. kajakille) 50€ /vrk
Henkilökuljetukset Helsinki-Vantaa lentokenttä-Turun alue 300€

Vuokraus- ja kuljetusehdot:

1 Peruutukset
Varaus astuu voimaan tilaajan maksun saavuttua Aavemerelle. Tilauksen peruutuus oikeuttaa täyteen takaisinmaksuun poisluettuna 20€ toimistomaksua vielä 14 vuorokautta ennen aktiviteettiä. Peruutus, jota tehdään alle 14 päivää mutta yli 5 päivää ennen aktiviteettiä, oikeuttaa 50% takaisinmaksuun poisluettuna 20€ toimistomaksua. Alle 5 päivää ennen aktiviteettia tehdyt peruutukset eivät oikeuta palautukseen. Jos Aavameri katsoo, että sääennuste aiheuttaa aktiviteetille riskejä, Aavameri oikeuttaa vuokraajaa siirtämään vuokrausta ja/tai kuljetusta, tai palauttaa rahat kokonaisuudessaan jos ajallinen siirto ei toimi asiakkaalle.

2 Turvallisuus
Aavameri varmistaa että asiakas osaa turvallisesti käsitellä varusteita, eikä luovuta varusteita asiakkaalle jos asiakkaalla ei ole turvallisuussyistä tarvittavia taitoja. Suosittelemme aina turvallisuuskurssimme tilausta vuokrauksen yhteydessä jos et ole varma, että hallitse merikajakkia hyvin ja että pytyt pelastautumaan kaatumistilanteessa. 

3 Varusteiden kunto ja puhtaus
Vuokralleottaja ja vuokralleantaja käyvät yhdessä läpi välineiden kuntoa ennen vuokrausta ja sen jälkeen. Asiakas vastaa rahallisesti viautuneista välineistä, ja on vastuussa siitä, että välineet palautetaan puhdistettuina ilman heikkaa tai likaa.

 

 

Yhteystyötahot

Aavameri

Aavameri on hauskojen ja laadukkaiden merimelontaelämysten ja -kurssien tarjoaja Turun ja Saaristomeren alueella. [Lue lisää...]

Uutiskirje

Tilaa uutiskirjettä tarjoamistamme kursseista, retkistä ja matkoista!

Please enable the javascript to submit this form