fbpx
Aavameri

Keitä me olemme

Aavameri järjestää laadukkaita kursseja ja retkiä kaikentasoisille melojille, sekä melontaharrasusta aloittaville että kokeneille melontaoppaille jotka halauavt lisää taitoja ja osaamista.  Toimimme sekä Suomessa Saaristomerellä että monessa upeassa kohteessa ulkomailla, kuten Isobritanniassa, Norjassa ja länsi-Ruotsissa. Kokeneemmille melojille vuokraamme laadukkaita merikajakkeja ja melontavälineitä. Tarjoamme varusteiden kuljetusta lähtöpaikkaan ja päätepaikasta takaisin, retkien suunnitteluapua, karttoja ja huoltotukea retken aikana.

Aavameren pääkouluttajalla Benjamin Donnerilla on paljon kansainvälistä kokemusta ja koulutusta takanaan muun muassa merimelonta-, meriturvallisuus-, riskienhallinta-  ja retkiluisteluosaamisalueilla, ja kaikilla oppailla on vähintään vuoden kestävä melontaopaskoulutus sekä paljon omaa kokemusta taustana. 

Aavameri on Business Finlandin / Visit Finlandin kestävän kehityksen Sustainable Travel Finland-merkin saanut yritys. Aavameri vastaanottanut myös kärkituotepalkinto Visit Finland Authentic Experience kolmen päivän opastetuista melontaretkistään sekä Business Finlandin kestävän kehityksen kärkiyritys -kunniamaininta. 

 

Benjamin Donner

Aavameren pääoppaana ja kouluttajana toimii Benjamin Donner. Hän on työskennellyt yli 25 vuotta merimelonnan kouluttajana ympäri maailmaa, ja tuntee olonsa yhtä kotoisaksi maailman vaativimmissa vuorovesivirroissa ja ison meren aalloissa kuin Suomen upealla Saaristomerellä. Hän on viettänyt työelämänsä aikana jo yli 2000 yötä taivasalla. Benjamin hoitaa vaativimmat koulutukset ja melontamatkat ulkomailla, mutta nauttii yhtä lailla perheiden viemisestä Saaristomeren upeille melontavesille.

Benjamin on NIL kouluttaja, tutkintovastaanottaja ja ohjaaja, ja toi aikoinaan tämän merimelonnan tutkintojärjestelmän Suomeen. Hän on myös suorittanut International Sea Kayak Guide Association (ISKGA) Advanced Guide -tason ja on mukana järjestelmän kehitystyössä, BCU 5 Star Sea Leader -tason ja on Melonta- ja soutuliiton kouluttaja, avovesiopas ja jokiopas. Hän kouluttaa myös mm. meri- ja jääturvallisuutta, retkiluistelua sekä ulkoilulajien koulutustaitoja, ryhmädynamiikkaa, kommunikointia ja riskienhallintaa sekä eräensiapua ja on käynyt läpi Wilderness First Responder-koulutuksia.

Aavameren palveluksessa on myös muita oppaita ja kouluttajia, jotka ovat ensiluokkaisen ammattimaisia ja kokeneita, ja tekevät parhaansa asiakkaittemme eteen.

Aavameri

Aavameri on vuonna 1998 perustettu, silloin vaellusmatkoihin, retkiluisteluun sekä melontaan keskittyvä yritys. Omistajana ja pääkouluttajana toimii Benjamin Donner. Vaikka yrityksen tukikohtana on Turku ja Saaristomeri, toimimme ympäri Suomea, Pohjoismaita ja Eurooppaa.

Alusta asti tavoitteenamme on ollut tarjota erittäin laadukkaita koulutuksia ja aktiviteetteja, joissa otetaan huomioon sekä asiakkaat että luonto. Aavamerellä on kansallinen Qality 1000 Laatutonni ja kansainvälinen PAN Parks -sertifiointi, jotka kertovat laadusta ja kestävää kehitystä korostavasta työstä. Olemme lisäksi mukana Leave No Trace -ympäristövastuuohjelmassa. Aavameren melontaretket ja -matkat toimivat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, ja meillä on ympäristö- ja ekoturismiohjelma joka säätää toimintamme.

Toimimme Saaristomeren kansallispuiston yhteistyösopimusyrityksenä ja olemme ainoa suomalainen ISKGA-valtuutettu merimelontakeskus.

Saaristomeri ja maailma

Saaristomeri on tärkein toiminta-alueemme. Yli 50.000 saarta tekevät siitä maailman laajimman saariston. Olemme vuodesta 1995 järjestäneet retkiä upeimmissa merimelontakohteissa ympäri maailmaa, mutta edelleen Saaristomeri on mielestämme kaikista paikoista erityisin - sinne haluamme viedä asiakkaamme yhä uudelleen.

Saaristomeren alue on 8000 neliökilometriä, joista maata on 2000 neliökilometriä. Saaristomeri on ainutlaatuinen paikka kaikille innokkaille luonnossaliikkujille. Valtaosa saarista on asumattomia, ja se yhdessä jokamiehenoikeuksien kanssa antaa kävijöille mahdollisuuden leiriytyä lähes jokaiseen saareen. Työskentelemme läheisessä yhteistyössä saariston asukkaiden kanssa ja retkillämme pääset näkemään myös saaristolaiskulttuuria.

Saaristomeren lisäksi leikkikenttänämme toimii maailman muut upeat melonta- ja vaelluskohteet, kuten pohjois-Norja (Lofoten, Tromsö, Helgelandskysten), Isobritannia (länsi-Skotlanti, Wales, Cornwall), länsi-Ruotsi sekä Välimeri

 

 

Aavameren oppaat ja koulutajat

Tiimimme koostuu ammattitaitoisista, palveluhenkisistä ja erittäin mukavista merimelonnan ammattilaisista

Benjamin Donner

Opas / Kouluttaja

Benjamin viihtyy kajakissa yhtö hyvin kouluttaessa kuin viedessä perheitä tai kaveriporukoita ulos nauttimaan melonnasta. Benjamin on kansainvälisesti korkeimalla tasolla sertifioitu ISKGA Advanced Sea Kayak Guide, BCU 5* Sea Leader, WFR eräensihoitaja, Pohjoismainen NIL-merimelonnan opas ja kouluttaja sekä Melonta- ja soutuliiton sertifioima opas ja kouluttaja. benjamin(ät)aavameri.fi

Peter Nylund

Opas

Merimelonta ja vierailijoiden opastaminen tähän aktiviteettiin ovat kaksi Peterin suurinta intohimoa. Hän on myös innokas fatbike- ja maastopyöräilijä. peter(ät)aavameri.fi

Anna Bühler

Opas

Alun perin Tanskasta ja Saksasta kotoisin oleva Anna saapui Suomeen ammattimuusikkona. Pian hän kuitenkin löysi todellisen intohimonsa melomisesta ja auttaa usein Aavameriä opastamaan retkiä. anna(ät)aavameri.fi

Laura Lövgren

Guide

Laura on aktiiviulkoilija, jonka pääharrastuksiin kuuluu SUP-lautailu ja melonta. Laura opastaa Aavamerellä SUP- ja melontaretkiä. laura(at)aavameri.fi

Maarit Suomi

Guide

Maarit kouluttaa purjehdusta maailman merillä ja melontaa Suomen Saaristomerellä. Hänen innostuksensa lajeihin on tarttunut lukemattomiin osallistujiin.

Johan Franzén

Guide

Johanin rento opastustyyli yhdistettynä hänen rakkautensa lajiin tekee osallistujan päivästä todellisen tauon arjesta. Hän taitonsa luoda upeita makuelämyksiä monen päivän melontaretkillä ovat tunnettuja ympäri maailmaa :). johan(ät)aavameri.fi

Yhteystyötahot