fbpx
Aavameri

Täysikuumelonta 1.10.2020. infokirje

[ Haluatko tulostaa tätä infokirjettä, lataa se PDF-versiossa täällä! ]

 

 

Tervetuloa mukaan täysikuumelonnalle perjantaina 2. lokakuuta 2020!


Perjantain sääennuste ja pilvettömän taivaan todennäköisyys näyttää oikein lupaavalta. Toteutamme retkeä jos kuun näkemisen todennäköisyys on torstaina illalla yli 50% ja tuuliennuste lupailee tyyntä tai vähäistä tuulta – ole siis kuulolla torstaina noin kello 18 aikaan kun vahvistamme toteuttamista!

Tapaamme Saaronniemellä kello 18:30. Mahdolliset autot kannattaa ennen sitä pysäköidä uimarannan vieressä olevalle ilmaiselle isolle pysäköintialueelle. Jos tulet linja-autolla, käytä linja 8 joka lähtee Turusta, Puutorin vierestä (pysäkki PT1) kello 17:35. Linja-auton päätepysäkki on aivan Saaronniemen pysäköinnin vieressä. Melontarannalle pääset suoraan pysäköintialueelta uimarannalle ja rantaa pitkin oikealle noin 300 metriä.
 
Aloitamme rannalla valoisaan aikaan valmistelemalla välineet pimeässä melomiselle ja käymällä läpi retken toteutusta. Oppaanne Benjamin ja Peter antavat vinkkejä siitä, miten pimeässä melominen ryhmässä toimii. Suuntaamme ulos auringon laskeutuessa. Iso osa retkestä tapahtuu hämärässä, vasta retken loppupuolella rupeaa olemaan oikein pimeätä ja silloinkin Turun ja Naantalin valot valaisevat osittain taivasta. 
 
Melomme rauhallista vauhtia olosuhteiden sallimaa reittiä joko länteen tai itään. Pimeän laskiessa tarjoamme iltateetä ja hieman naposteltavaa. Jos onni suo, kuu nousee puurajan yläpuolelle ilman sitä piilottavia pilviä niin että pääsemme ihailemaan sitä meloessamme takaisin Ruissalon Saaronniemeä kohti. Takaisin lähtörannalla olemme todennäköisesti noin 21:20 (jos pilvet peittävät kuuta, hieman aikaisemmin). 
 
Jos tulit linja-autolla Saaronniemelle, pääset Aavameren oppaiden kyydissä takaisin Turkuun heti kun olemme saaneet kajakkitrailerin lähtövalmiiksi.
 
 
Tuo seuraavia mukaasi:
  • Vaihtovaatteet muovipussiin pakattuna (täydellinen vaihtovaatekerta), siltä varalta että kastut
  • Takki, hanskat ja pipo siltä varalta että sää kylmenee auringon laskiessa
  • Juomavettä noin 0,5-1l juomapullossa, hieman energiaa (suklaapatukka, banaani tms)
  • Oma otsalamppu jos sinulla on sellainen jota tykkäät käyttää – Aavameren oppailla on myös mukana otsalamppuja kaikille jotka sellaisia tarvitsevat
 
Retken maksua (60€ aikuiset, alle 15-vuotiaat 40€) voit maksaa ennen kuin lähdemme ulos. Otamme mielellään vastaan maksuja pankkikortilla mutta tasarahakäteinen toimii myös.

Huomioi! Jos et ole tulossa retkelle, pyytäisimme että ilmoitat siitä meille heti joko sähköpostilla benjamin@aavameri.fi tai puhelimella 050 569 7088. Meillä on jonolista retkelle ja joudumme veloittamaan täyttä ilmoittautumismaksua kaikilta, jotka ovat ilmoittautuneet mutta ei peruuttaneet tulonsa viimeistään torstaina kello 10 aamulla.
 
 
 


 Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

 

 

 

Benjamin ja Peter   / 050 569 7088

About Aavameri

Aavameri SeaKayaking.fi is a sustainable, high quality sea kayaking activities provider in the Archipelago Sea, south Finland. [Read more...]

Newsletter

Subscribe to news about Aavameri's expeditions, courses and day trips here!

Please enable the javascript to submit this form

Contact Us