fbpx
Aavameri

Keitä me olemme

Aavameri järjestää laadukkaita kursseja ja retkiä kaikentasoisille melojille ja myös niille, jotka eivät ole aikaisemmin meloneet.  Takaamme, että saat itsellesi ja ryhmällesi parhaat mahdolliset varusteet ja opastuksen. Kokeneemmille melojille vuokraamme laadukkaita merikajakkeja ja melontavälineitä. Tarjoamme varusteiden kuljetusta lähtöpaikkaan ja päätepaikasta takaisin, retkien suunnitteluapua, karttoja ja huoltotukea retken aikana. Aavamerenen pääkouluttajalla Benjamin Donnerilla on paljon kansainvälistä kokemusta ja koulutusta takanaan muun muassa merimelonta-, meriturvallisuus-, riskienhallinta-  ja retkiluisteluosaamisalueilla, ja kaikilla oppailla on vähintään vuoden kstävä melontaopskoulutus sekä paljon omaa kokemusta taustana. 

visit finland authentic experience 191

Kurssitoiminnan oheella Aavameri järjestää lyhyeitä sekä monen päivän retkiä Suomen Saaristomerelle sekä ulkomaiden upeimpiin melontakohteisiin. Aavameri vastaanotti tammikuussa 2018 Visit Finlandin kärkituotepalkinnon kolmen päivän opastetuista melontaretkistään. Visit Finlandin Aavamerelle antama Authentic Experience -status  on jotain misä olemme erittäin ylpeitä ja kiitollisia. Yllä mainitussa palkintotilaisuudessa Aavameri vastaanotti myös Visit Finlandin kestävän kehityksen kärkiyritys -kategoriassa  panostuksestaan vastuullisuusviestintään, yhteistyöstään hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa ja omasta dokumentoidusta ympäristöohjelmastaan

 

Benjamin Donner

Aavameren pääoppaana ja kouluttajana toimii Benjamin Donner. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta merimelonta-, retkiluistelu- ja eräopaskouluttajana ja viettänyt työnsä puolesta yli 1500 yötä taivasalla. Benjamin hoitaa vaativimmat koulutukset ja melontamatkat ulkomailla, mutta nauttii yhtä lailla perheiden viemisestä Saaristomeren upeille melontavesille.

Benjamin on NIL kouluttaja, tutkintovastaanottaja ja ohjaaja, ja toi aikoinaan tämän merimelonnan tutkintojärjestelmän Suomeen. Hän on myös suorittanut International Sea Kayak Guide Association (ISKGA) Advanced Guide -tason, BCU 5 Star Sea Leader -tason ja on Melonta- ja soutuliiton kouluttaja, avovesiopas ja jokiopas. Hän kouluttaa myös mm. meri- ja jääturvallisuutta, retkiluistelua sekä ulkoilulaji-koulutustaitoja, ryhmädynamiikkaa, kommunikointia ja riskienhallintaa sekä eräensiapua ja on käynyt läpi Wilderness First Responder-koulutuksia.

Aavameren palveluksessa on myös muita oppaita ja kouluttajia, jotka ovat ensiluokkaisen ammattimaisia ja kokeneita, ja tekevät parhaansa asiakkaittemme eteen.

Aavameri

Aavameri on vuonna 1998 perustettu, silloin vaellusmatkoihin, retkiluisteluun sekä melontaan keskittyvä yritys. Omistajana ja pääkouluttajana toimii Benjamin Donner. Vaikka yrityksen tukikohtana on Turku ja Saaristomeri, toimimme ympäri Suomea, Pohjoismaita ja Eurooppaa.

Alusta asti tavoitteenamme on ollut tarjota erittäin laadukkaita koulutuksia ja aktiviteetteja, joissa otetaan huomioon sekä asiakkaat että luonto. Aavamerellä on kansallinen Qality 1000 Laatutonni ja kansainvälinen PAN Parks -sertifiointi, jotka kertovat laadusta ja kestävää kehitystä korostavasta työstä. Olemme lisäksi mukana Leave No Trace -ympäristövastuuohjelmassa. Aavameren melontaretket ja -matkat toimivat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, ja meillä on ympäristö- ja ekoturismiohjelma joka säätää toimintamme.

Toimimme Saaristomeren kansallispuiston yhteistyösopimusyrityksenä ja olemme ainoa suomalainen ISKGA-valtuutettu merimelontakeskus.

Saaristomeri ja maailma

Saaristomeri on tärkein toiminta-alueemme. Yli 50.000 saarta tekevät siitä maailman laajimman saariston. Olemme vuodesta 1995 järjestäneet retkiä upeimmissa merimelontakohteissa ympäri maailmaa, mutta edelleen Saaristomeri on mielestämme kaikista paikoista erityisin - sinne haluamme viedä asiakkaamme yhä uudelleen.

Saaristomeren alue on 8000 neliökilometriä, joista maata on 2000 neliökilometriä. Saaristomeri on ainutlaatuinen paikka kaikille innokkaille luonnossaliikkujille. Valtaosa saarista on asumattomia, ja se yhdessä jokamiehenoikeuksien kanssa antaa kävijöille mahdollisuuden leiriytyä lähes jokaiseen saareen. Työskentelemme läheisessä yhteistyössä saariston asukkaiden kanssa ja retkillämme pääset näkemään myös saaristolaiskulttuuria.

Saaristomeren lisäksi leikkikenttänämme toimii maailman muut upeat melonta- ja vaelluskohteet, kuten pohjois-Norja (Lofoten, Tromsö, Helgelandskysten), Isobritannia (länsi-Skotlanti, Wales, Cornwall), länsi-Ruotsi sekä Välimeri

 

 

Aavameren oppaat ja koulutajat

Tiimimme koostuu ammattitaitoisista, palveluhenkisistä ja erittäin mukavista merimelonnan ammattilaisista

Benjamin Donner

Opas / Kouluttaja

Benjamin viihtyy kajakissa yhtö hyvin kouluttaessa kuin viedessä perheitä tai kaveriporukoita ulos nauttimaan melonnasta. Benjamin on kansainvälisesti korkeimalla tasolla sertifioitu ISKGA Advanced Sea Kayak Guide, BCU 5* Sea Leader, WFR eräensihoitaja, Pohjoismainen NIL-merimelonnan opas ja kouluttaja sekä Melonta- ja soutuliiton sertifioima opas ja kouluttaja. benjamin(ät)aavameri.fi

Daniela Söderback

Opas

Merimelontaa, kiipeilyä ja hauskaa elämää rakastava Dani tartuttaa hyväntuulisuutensa kehen tahansa. daniela@aavameri.fi

Johan Franzén

Opas

Johanilla on rento ja rauhallinen opastustyyli, ja saa kenet tahansa tuntemaan olonsa turvalliseksi kajakissa. johan@aavameri.fi